Wie ben ik?

Header HilversumFIT
Ik ben Gene, oprichter en trainer van Hilversum FIT. Aangenaam kennis te maken!

Vier jaar geleden zijn mijn vrouw, dochter en ik vanuit Amsterdam verhuisd naar de Hilversumse Meent. Ik werk nog steeds in Amsterdam, waar ik mensen begeleid die lijden aan verslavingsproblematiek of last hebben van psychiatrische ziektebeelden. Leuk werk waarbij ik vooral het persoonlijke contact belangrijk vind. 

Wiebenik_marathon_Gene

Sport heeft altijd een belangrijke plek in mijn leven gehad als het gaat om fit blijven, maar ook bij het omgaan met stressoren. In 2015 kreeg ik een burn-out en al gauw merkte ik dat zoiets niet vanzelf overging. Door aan mijzelf te sleutelen en met behulp van sporten, lukte het me uiteindelijk om er bovenop te komen. 

In de periode dat ik thuis zat besloot ik mij in te schrijven voor de 2015 Amsterdam Marathon. Met een krappe drieënhalve maand aan voorbereiding en een redelijke basisconditie heb ik deelgenomen aan de marathon. Terugkijkend was niet de afstand, maar mijn innerlijke gevecht het zwaarst. Na 4,5 uur kwam ik afgepeigerd en voldaan over de streep, met het gevoel dat ik de stress overwonnen had. Kort daarna was ik voldoende hersteld en belastbaar. Ik heb vanaf dat moment gezworen altijd te blijven sporten, omdat het voor mij een heel goede uitlaatklep is. 

Ik ben ervan overtuigd dat mijn voorbereiding, die veelal bestond uit buiten in de natuur lopen, een positief aandeel heeft gehad bij het bevorderen van mijn herstel. Vanuit deze ervaring is mijn motivatie ontstaan om mensen door middel van outdoor trainingen te helpen en te begeleiden naar hun doel. Samen in de gezonde buitenlucht.

Natuurlijk verder gegroeid
In mijn vrije tijd sport ik al geruime tijd regelmatig op het grote plein van de Hilversumse Meent. Al gauw vroegen omwonenden of ze een keer mee mochten sporten. In no-time was dit uitgegroeid tot een groepje mensen met wie die ik wekelijks train. Naarmate er steeds meer belangstelling voor mijn lessen kwam, wilde ik het professioneler aanpakken. Vanuit mijn sportieve achtergrond beschikte ik wel over een zekere basis, maar om echt les te geven was dit niet genoeg. Ik zocht naar een PT opleiding met een duidelijke structuur qua lesopbouw en met een gevalideerde wetenschappelijke onderbouwing waar ik altijd op terug kon vallen. 

Al snel kwam ik uit bij Chivo en in 2020 heb ik PT Essentials gevolgd en afgerond. De lesinhoud en opbouw die ik daar geleerd heb, zie je nu terug in de trainingen van Hilversum FIT. Je kunt rekenen op een professionele begeleiding, een goede verzameling trainingsmateriaal en mijn onvermoeibaar enthousiasme!

Lees hier meer over de verschillende trainingen die ik aanbied.

Wiebenik_Gene
Footer HilversumFIT

Powered by MovingMarCom